Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič se marně snažil požár uhasit přírodním sněhem

Dne 21. 3. 2008 v 16:50 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u Velkých Karlovic. Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jednou cisternou a rychlým zásahovým vozidlem zn. Jeep, které však pro náhlou poruchu nevyjelo.

Dne 21. 3. 2008 v 16:50 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u Velkých Karlovic. Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jednou cisternou a rychlým zásahovým vozidlem zn. Jeep, které však pro náhlou poruchu nevyjelo a zůstalo stát v garáži, a dále jednotky sboru dobrovolných hasičů z Velkých Karlovic a Karolinky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru přední části vozu zn. Opel Omega.

Před příjezdem se snažil požár kapoty nad motorem uhasit sám řidič, který nouzově použil okolní sníh. Jeho snaha však byla marná a požár se začal rozšiřovat na kabinu.

Z hasičů dorazila na místo jako první jednotka dobrovolných hasičů z Karolinky. Bleskově bylo nataženo vodní vedení a požár byl postupně lokalizován a uhašen. Dobrovolní hasiči zabránili rozšíření požáru na celý vůz. Po dojezdu zbývajících výjezdových vozů bylo auto zkontrolováno a zajištěno proti úniku provozních kapalin. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že při jízdě z kopce brzdil motorem a najednou se mu rozsvítily všechny kontrolky na palubní desce. Následně přestal pracovat motor a objevil se kouř vycházející z motorového prostoru.

Řidič zastavil a začínající požár se marně snažil uhasit přírodním sněhem. Požár zničil celý motorový prostor a zasáhl i přední část kabiny. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 50.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci vozu.


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-
Sdílet