Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

První jarní víkend na Vysočině

Jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů kraje Vysočina zasahovaly o prvním jarním víkendu mimo jiné u požáru odpadu v Pelhřimově, v Pacově hořela podlaha a strop opuštěného objektu, v Košeticích vzplanula střecha sauny a dnes, 24.3. 2008 v časných ranních hodinách byl ohlášen požár kamionu v Žirovnici.I­lustrační foto

Sobota 22.03.2008 – Výběr z událostí

Ve 20:19 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pelhřimov k ohlášenému požáru odpadu v blízkosti divadla na ulici Solní v Pelhřimově. Při průzkumu místa události hasiči zjistili, že se jedná o malý, kontrolovaný oheň u kostela pod dohledem.

V 22:11 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Moravské Budějovice na pomoc starší ženě, která do svého krbu vložila větší kus dřeva. Dvířka krbu jí však nešla zavřít, z obavy před možným požárem proto zavolala na pomoc hasiče. Jednotka provedla vytažení dřeva z krbu a před rodinným domem jej poté uhasila.

Neděle 23.03.2008 – Výběr z událostí

V 09:26 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí na 143. km dálnice D1. Ve směru na Prahu zde havaroval osobní automobil do svodidel. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči na místě zajistili havarované vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

V 12:19 hod vyjely tři jednotky hasičů do Pacova k ohlášenému požáru v opuštěném objektu. Požár parketové podlahy a trámového stropu likvidovali hasiči za pomoci jednoho vodního proudu. Požár se obešel beze škody a bez zranění. Hasiči na místě provedli rozebrání stropu za pomoci motorové pily. Požár likvidovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pacov a jednotka dobrovolných hasičů z Pacova a obce Jetřichovec. Příčina požáru se vyšetřuje.

Šest minut před devátou hodinou večerní se rozhořela střecha sauny v Košeticích na Pelhřimovsku. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pelhřimov a jednotky dobrovolných hasičů z Košetic, Onšova a Senožat. Hasiči požár 1 C proudem uhasili a provedli rozebrání stropu. Příčinou požáru bylo nedodržení bezpečné vzdálenosti kouřovodu a prkenného stropu. Škoda způsobená majiteli byla předběžně vyčíslena na 20.000 Kč.

Dnes v 04:59 hod byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina nahlášen požár v objektu bývalé textilní firmy v Žirovnici. Při příjezdu jednotky profesionálních hasičů ze stanice Kamenice nad Lipou a dobrovolných hasičů z Žirovnice a Počátek bylo průzkumem místa události zjištěno, že uvnitř objektu hoří kamion ( souprava TIR – sedlový tahač DAF 95 s plachtovým návěsem ). Hasiči požár uhasili 1 C proudem a z kabiny vynesli PB láhev. Škoda způsobená majiteli byla předběžně vyčíslena na 2 000 000,– Kč. Příčina požáru se vyšetřuje.


Info: HZS kraje Vysočina

-wap-
Sdílet