Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár elektroinstalace v Roztokách u Prahy

Dne 24. 3. 2008 v 11:30 hodin byl na operační středisko HZS Středočeského kraje nahlášen požár stoupaček v panelovém domě v Roztokách u Prahy. Na místo byla vyslána jednotka profesionální ch hasičů z Roztok společně s JSDH Roztoky.

Jelikož se jednalo o výškovou budovu byly na místo povolány posily z HZS Praha a výškový žebřík. Prvotním průzkumem velitele zásahu bylo zjištěno, že hoří elektroinstalace ve stoupačkách v 5,6 a 7 patře.
Jednotky ihned zahájily evakuaci obyvatel, jelikož chodby v těchto patrech byly silně zakouřené. Dále jednotky zahájily hasební úkony ručními hasícími prostředky CO2.

Zhruba po 30 minutách byl oheň lokalizován a začalo se odvětrávat zakouřené prostory. Po shlédnutí a prozkoumání zda-li nehrozí další vzplanutí dal velitel zásahu povolení, že se evakuovaní obyvatelé mohou vrátit zpět do svých domovů a společně se zasahujícími hasiči prohlédnout své domovy zdal-li ani tam nehrozí vznícení dalšího požáru.

Celou dobu zásahu byla na místě přítomna zdravotnická záchrana služba Praha-Venkov, aby zajistila případnou pomoc evakuovaným obyvatelům a zasahujícím hasičům. Jejich služby nebylo naštěstí zapotřebí. Konec zásahu byl ve 13:30 a jednotky se vrátily zpět na základny.


Foto a text: Kamil Valeš JSDH Roztoky


-swo-
Sdílet