Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár stohu v Mladějovicích na Olomoucku zaměstnal čtyři hasičské jednotky

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů Olomouckého kraje se v nočních hodinách úterý 4. 11. 2014 podílely na likvidaci požáru stohu v obci Mladějovice na Olomoucku. V místní farmě došlo k rychlému rozšiřování nebezpečných plamenů na větším stohu o délce téměř sta metrů.

Operační středisko na základě získaných prvotních informací k pomoci vyslalo z řad profesionálních hasičů jednotky Šternberk a Uničov a dobrovolné jednotky Uničov a Mladějovice.

Díky včasnému ohlášení a také zahoření stohu v okrajové části se společně hasičům za pomocí nakladačů z družstva podařilo zamezit rozšiřování a také uchránění větší části uskladněné slámy. Vytvořili proluku mezi zasaženou a nezasaženou části stohu v délce třiceti metrů, v následujícím čase hasiči požářiště zabezpečovali před možným opětovným rozhoření.

Požár se jednotkám podařilo celkově likvidovat krátce před sedmou hodinou ranní a místo události bylo poté předáno majitelům s poučením následujících bezpečnostních opatření. Co stojí za příčinou a rovněž i výše škody bude upřesněna, předpoklad je v řádu desetitisíců korun. Vše se obešlo bez zranění.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet