Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali nákladní auto s pivem

Šest jednotek hasičů vyjelo v úterý 25. 3. 2008 ráno k nehodě dvou nákladních aut, určených k přepravě piv, do obce Žermanice na Frýdecko-Místecku. Hasiči vyprošťovali z příkopu Volvo, zamezili úniku nafty a oleje a nakonec uklízeli silnici, plnou pivních přepravek a střepů z lahví. Jeden z řidičů byl zraněn lehce. Celý zásah trval téměř tři hodiny.


U Žermanic havarovalo Volvo s naplněnými a přepravkami s plnými lahvemi s Mercedesem, které vezlo v přepravkách pouze prázdné lahve. Obsah Mercedesu se vysypal na silnici, obsah Volva, které skončilo mimo silnici na pravém boku, do příkopu a na pole.

Na místo vyjely jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Havířově, Frýdku-Místku (včetně vyprošťovací Tatry 815) a z Ostravy-Zábřehu přijel vyprošťovací automobil Mercedes Benz Bizon společně s automobilovým jeřábem a pojízdnou dílnou. Na pomoc přijely také tři dobrovolné jednotky z Nošovic, Dobré a Lučiny.

Hasičům se podařilo Volvo vytáhnout z příkopu a postavit zpět na kola pomocí obou vyprošťovacích vozidel. Hasiči pak uklízeli silnici od přepravek a střepů, vše skončilo za krajnicí, nakonec místo nehody očistili proudem vody.


por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-kaw-
Sdílet