Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár skladu na Příbramsku

24. 3. 2005 – BohutínOsm jednotek hasičů likvidovalo rozsáhlý požár skladu parket v Bohutíně na Příbramsku. Požár vznikl krátce před půlnocí a byl pravděpodobně později zpozorován. Ilustrační foto

Po příjezdu na místo požáru bylo zřejmé, že plameny záchvátily celou střední část haly ve tvaru písmene „U“. Na místo se sjely postupně profesionální i dobrovolné jednotky hasičů.

Byla vytvořena dálková doprava vody. Objekt byl původně nahlášen jako sklad koberců, ale průzkumem bylo zjištěno, že šlo o sklad parket a potřeb pro jejich ochranu, tedy celkovou výrobu. Požár tak byl poměrně intenzivní. K tomu přípívaly i uskladněné barvy a laky na ochranu dřeva.

" Pro zjištění skrytých ohnisek byla použita termokamera", řekl serveru POŽÁRY.cz tiskový mluvčí pan Křivan. Dále uvedl, že požár se podařilo lokalizovat kolem 01:30 hodiny. Likvidace požáru probíhala pak do dopoledních hodin. " Museli jsme z objektu vynést velké množství parket", dodal Křivan.

Vyšetřovatelé na místě stanovili několik verzí příčiny vniku požáru, který buď způsobila technická závada elektroinstalace nebo topidlo. Prověřuje se i verze úmyslného zapálení.

Škoda se vyšplhala bezmála na 4,9 mil Kč. Stejnou částku však hasiči uchránili.

-kaw-
Sdílet