Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kvalitní česká hadice oslaví 10 let

Navštívili jsme společnost Pavliš a Hartmann. Výrobce požárních hadic a další požární techniky jako jsou čerpadla, hydrantové systémy a další zařízení. Měsíčně firma vyrobí přibližně 120 km hadic.

Pánové Zdeněk Pavliš a Jaroslav Hartmann začali podnikat jako fyzické osoby v roce 1990. Od roku 1991 se datuje počátek výroby protipožární techniky. V roce 1994 byla založena společnost s ručením omezeným Pavliš a Hartmann.

Postupně byly vybudovány vlastní výrobní kapacity, které úzce spolupracují s vlastní nástrojárnou. Základním kamenem výrobního programu firmy jsou hydrantové systémy, požární armatury a příslušenství požárních vodovodů. V neposlední řadě je to produkce nástrojárny, která vyrábí nástroje od střižných až po kokily, zápustky, formy pro lisování pryže, plastu a tlakové lití hliníku.

V roce 1999 byl zřízen nový závod v Týništi nad Orlicí, kde se za pomocí nejmodernější technologie a týmu specialistů vyrábějí požární hadice. Jejich tkaní probíhá v současné době převážně na tkalcovských stavech, které byly zkonstruovány a vyrobeny v mateřském závodě Pavliš a Hartmann, spol. s .r.o. ve Chvaleticích. Požárních hadic se tu měsíčně vyrobí v průměru 120 km.

Strojní vybavení je průběžně rozšiřováno tak, aby firma uspokojila neustále rostoucí požadavky obchodních partnerů na technickou dokonalost a kvalitu výrobků. Portfolio zákazníků se rozšiřuje do celého světa. Místa, na která firma dodává své výrobky, jsou Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Itálie a Pobaltské státy. Hadice a další sortiment se ale vozí i do vzdálenějších míst jako je Mongolsko nebo JAR.

Sílící konkurence z Číny však firmu zatím neohrožuje. Kvalita výrobků, jejich funkčnost, životnost a velmi dobré zpracování je nejlepší reklamou.

Firma vlastní certifikáty ISO 9001, ISO 14001 a více než 60 certifikátů k jednotlivým výrobkům.

Internetový portál firmy najdete na adrese www.phhp.cz

-kaw-
Sdílet