Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár autodílny na Tachovsku

V úterý, 25. 3. 2008, byl ve 14:16 nahlášen požár autodílny v obci Malé Dvorce na Tachovsku. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Tachova a dobrovolné jednotky z Přimdy, Bělé nad Radbuzou a Boru.Ilustrač­ní foto

Jednalo se o budovu stodoly, jejíž dvě stěny byly zděné a dvě dřevěné, a která byla využívána jako autodílna. Stodola přímo sousedila s rodinným domem. Oheň pravděpodobně vzniknul úletem jiskry při přikládání do topidla, došlo ke vznícení palivového dřeva a hadrů znečištěných olejem. Oheň se rychle rozšířil až na střechu.

Na místě shořely dva osobní automobily, jeden další částečně, čtyři motocykly a nářadí. Úplná likvidace události byla nahlášena v 16:16. Teplem došlo k narušení a roztržení pláště bomby CO2. Požár dále zničil celou budovu stodoly s veškerým vybavením dílny. Rodinný dům se podařilo uchránit, oheň poškodil pouze jeden trám a několik eternitových tašek na střeše v těsném sousedství stodoly.

Škody celkem byly předběžně vyčísleny na 500 tisíc korun, 300 tisíc korun na budově stodoly, 10 tisíc na části střechy rodinného domu, zbytek tvoří automobily, motocykly a nářadí. Příčina vzniku požáru je stále v šetření, jedná se pravděpodobně o nesprávnou obsluhu topidla.

Hasiči zřídili čerpací stanoviště v blízkém rybníčku a požár dostali pod kontrolu v 15:05, dále probíhají dohašovací práce při rozebírání konstrukcí.

Příčina vzniku požáru a škody zatím nejsou stanoveny, budeme vás dále informovat.

kpt. Mgr. Blanka Nechvátalová
tisková mluvčí HZS Plzeňského kraje


-kaw-
Sdílet