Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtrnáct hasičů se nechalo veřejně strojkem ostříhat dětmi v onkologické léčbě a dalšími malými pacienty Dětské nemocnice v Brně

Charitativní akci uspořádali jihomoravští profesionální hasiči ve spolupráci s Nadačním fondem dětské onkologie Krtek, Fakultní nemocnicí Brno a Českým rozhlasem.

Čtrnáct hasičů a čtyři zaměstnanci nemocnice se nechali veřejně strojkem ostříhat dětmi v onkologické léčbě a dalšími malými pacienty Dětské nemocnice v Brně.

Hasiči vyjádřili podporu dětským pacientům a ukázali, že vlasy skutečně člověka nedělají, dělá ho dobré srdce. Hodinový program děti rozptýlil a zpříjemnil jim pobyt v nemocnici. Současně poukázal na problematiku dětské onkologie.

V České republice zhoubnými nádory dětského věku onemocní ročně v průměru 300 dětí a mladých dospělých. Přibližně polovina z nich se léčí na Klinice dětské onkologie FN v Brně, která je jedním ze dvou center komplexní onkologické léčby dětí a mladých dospělých v ČR. Nadační fond dětské onkologie Krtek pomáhá těmto pacientům překlenout těžké období.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet