Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě nehody z Plzeňska

Nehoda jednoho osobního automobilu Kia Carnival, které nacházelo na střeše v příkopě na silnici za obcí Babylon ve směru na Českou Kubici. ZZS měla v péči jednu zraněnou osobu. Hasiči provedli protipožární opatření. Z vozidla neunikaly žádné provozní kapaliny.

Domažlice, Česká Kubice

Po odjezdu ZZS bylo zahájeno řízení dopravy. Silnice byla značně namrzlá, proto bylo přes KOPIS Plzeň zažádáno o SÚS o posypový vůz. Na místo se dostavila Policie Domažlice, která si převzala řízení dopravy. Po zdokumentování nehody a naložení vozidla na odtahovou službu odstranili hasiči zbylé následky nehody z vozovky.

foto:SDH Domažlice

Plzeň-sever, Líšťany, Líšťany

Nehoda osobního automobilu Lancia Delta a nákladního automobilu Daf na silnici I.třídy směr KV, odbočka na obec Hunčice. Došlo k bočnímu střetu a odhození os. vozidla do příkopu mimo komunikaci. V osobním vozidle se nacházela
pouze jedna osoba, řidič. Společně s naší jednotkou přijela na místo události ZZS PS. Řidič OA byl v bezvědomí a bylo nutné jej ze zdemolovaného vraku vyprostit. Hasiči zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření. Dále provedli částečné odstranění levého boku vozidla pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení a osobu vyprostili z vraku natažením na nosítka Spineboard a uložením do vakuové matrace. Cca po 15 min. provádění oživovacích pokusů konstatovala lékařka u muže smrt. Dále prováděli hasiči nasvícení místa události PČR a po zadokumentování DN a naložení vraku vozidla na odtahovou službu odstranili následky srážky z komunikace.

kpt. Mgr. Blanka Nechvátalová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-kuw-
Sdílet