Pátek 10. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pro řidiče letěl k Mostu vrtulník, do nemocnice ho ale nakonec transportovala sanitka

Nepřiměřená rychlost a kluzká zablácená vozovka poblíž mosteckého letiště se v pátek dopoledne podepsaly na dopravní nehodě, při které řidič osobního automobilu při průjezdu zatáčkou dostal smyk, vjel do protisměru a vylétl ze silnice, kde narazil do stromu a skončil s autem na střeše. Řidiči z havarovaného auta pomohli ven náhodní svědci nehody.

Řidič jel od Braňan na Most, kdy v mírné zatáčce dostal na kluzké vozovce smyk a havaroval. Jelikož hrozilo, že si muž poranil páteř byl na místo nehody povolán i vrtulník letecké záchranné služby. Nakonec byl ale do nemocnice zraněný řidič, který byl při vědomí a se záchranáři komunikoval transportován sanitkou.

U nehody vedle záchranné služby a dopravních policistů zasahovala také přivolaná jednotka profesionálních hasičů. „Řidič byl z auta vytažen ještě před naším příjezdem. Provedli jsme proto protipožární opatření a zajistili havarovaný automobil,“ uvedl velitel zásahu Dan Schwamberger z HZS Most.

Policisté upozorňují motoristy, že v tomto sychravém podzimním počasí by měli dbát zvýšené pozornosti při řízení a nepodceňovat stav vozovky a přizpůsobit tomu i rychlost.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet