Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Středa v Karlovarském kraji

Ve středu 26. března 2008 zasahovaly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů Karlovarského kraje 7×. U jednoho požáru, z něhož jsou v galerii fotografie, dále u 2 dopravních nehod, 2× jednotky poskytovaly technickou pomoc, vytáhly psa z vody a jednou hasiči vyjížděli zbytečně.

Krátce před 7. hod. nezvládla řidička osobního automobilu zn. Peugeot při výjezdu ze Žlutic ve směru na Karlovy Vary řízení svého vozu a převrátila ho na střechu. Nezranila se, z vozidla nic nevytékalo a jednotka místních dobrovolných hasičů provedla protipožární zabezpečení vozu a hasiči také řídili dopravu do příjezdu policie. Hasiči ze stanice Mariánské Lázně vylovili v 9.33 hod. z rybníka v Úšovicích psa, který se zde topil. Předali ho majiteli.

Na kruhovém objezdu v Chebu – Dolních Dvorech se střetl nákladní automobil zn. Renault s autobusem. Nehoda byla hasičům ohlášena v 11.11 hod. Hasiči na místě zjistili, že z vozidel nic nevytéká. Dva zraněné ošetřili zdravotníci. Objekt bývalého skladu o půdorysu 10 × 10 m. hořel krátce po 12 hod. na Chebské ulici v Karlových Varech. Občany na požár upozornil hustý černý dým. V opuštěné části objektu často přespávali bezdomovci a proto se hasiči obávali, zda někdo z nich neuhořel. Hasiči ze stanice Karlovy Vary, Chodov a Tašovice požár velmi rychle lokalizovali a použili výkonné ventilátory pro odvětrání dýmu. Naštěstí nebyl v ohořelé části objektu nikdo nalezen. Příčina požáru se dosud vyšetřuje a škoda byla odhadnuta na 200 tis. Kč.

V Sokolovské ulici poskytovali hasiči ze stanice Karlovy Vary zdravotnické službě v 16.20 hod. pomoc při manipulaci s těžkým pacientem a v Chebu v Dvořákově ulici otevírali hasiči v 21.06 hod. na žádost PČR byt. Majitelku našli mrtvou.


PhDr. František Petr
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje


-wap-
Sdílet