Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sebevrah na kolejích zastavil vlaky z Chebu na Prahu, policisté ho nalezli ležet na kolejích

Krátce po sobotním poledni zavolal na tísňovou linku 112 na operační středisko hasičů v Karlových Varech muž, který operátorce linky sdělil, že hodlá spáchat sebevraždu skokem pod vlak.

Podobná volání na všechna tísňové linky nejsou žádnou výjimkou, často ale takto volající pouze potřebují jen kontakt na odbornou pomoc a svůj záměr ukončit život nemyslí příliš vážně. V tomto případě operátorka tísňové linky 112 správně vyhodnotila hovor jako vážný, kdy se nejedná o demonstrativní jednání. S volajícím udržovala telefonický kontakt a s využitím technologie linky 112 lokalizovala polohu telefonu, ze kterého muž volal.

Správně vedeným hovorem navíc zjistila důležité podrobnosti o osobě volajícího. S ohledem na určenou lokalizaci a závažnost hovoru operační středisko hasičů předalo informaci dispečerovi Českých drah, který na trati z Chebu na Chomutov zastavil veškerý provoz.

Všechny informace předalo operační středisko rovněž kolegům od policie. Policisté nakonec muže skutečně našli ležet přímo na kolejích, kde svůj záměr ukončit život myslel zcela vážně. Muže si převzali zdravotníci, provoz na trati byl po necelé hodině opět obnoven.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet