Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvacetitisícovou škodu na vybavení způsobil požár kotelny v Chýnově

Osádky dvou cisteren profesionálních hasičů ze stanice Tábor a dobrovolná jednotka obce Chýnov byly vysláni do ulice Ludvíka Zatěrandy v Chýnově k ohlášenému požáru kotelny rodinného domu.

V průběhu jízdy k zásahu byli hasiči operačním střediskem informováni, že požár již uhasili majitelé. Jedna z táborských cisteren byla vrácena zpět na základnu. Když jednotka HZS k rodinnému domu přijela, byla zde již přítomna jednotka dobrovolná, která průzkumem zjistila, že v kotelně domu v prostoru mezi kotlem na tuhá paliva a plynovým kotlem došlo ke vznícení naskladněného odpadu.

Zasahující hasiči odpojili přívod elektrického proudu pro oba kotle a zahájili odvětrání zakouřené kotelny a garáže pomocí přetlakového ventilátoru. Krátce po 20. hodině velitel zásahu odeslal dobrovolnou jednotku zpět na základnu.

Profesionálové provedli závěrečný průzkum a poté místo zásahu předali majitelům. Vzniklá škoda činí 20 000,– Kč na vybavení kotelny, hodnota uchráněného majetku byla vyčíslena na 100 000,– Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet