Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vůz skončil na silnici u obce Chotělice na Hradecku po nárazu do stromu na střeše

K vážné dopravní nehodě došlo 11. listopadu 2014 odpoledne na silnici u obce Chotělice na Hradecku. Ve směru na Staré Smrkovice havaroval mladý řidič s osobním vozidlem Škoda Octavia. Z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice, narazil do stromu a skončil s autem na střeše v příkopu.

Ve vozidle cestovali kromě řidiče další dva spolujezdci. Všichni tři utrpěli různě závažná zranění. Na místo události vyjeli ve 14:50 hodin profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči ze Smidar, dále bylo povoláno několik posádek pozemní záchranné služby a přiletěl také vrtulník Letecké záchranné služby Hradec Králové.

Zasahující hasiči poskytli ještě před příjezdem záchranné služby předlékařskou pomoc řidiči a jeho dvěma spolujezdcům. Všichni zranění byli následně letecky a sanitami transportováni do nemocnice. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii.

Po zadokumentování a vyšetření nehody převrátili vůz zpět na kola, pomohli s jeho vyproštěním z příkopu a naložením na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet