Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali nepřipoutaného spolujezdce

Tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly v sobotu 29. 3. 2008 dopoledne v Jablunkově (okres Frýdek-Místek) u nehody dvou osobních automobilů Hyundai Lantra s mužskou posádkou a Volkswagenu Golf Combi s ženskou posádkou.

Operační středisko hasičů informovala o nehodě Zdravotnická záchranná služba v sobotu zhruba ve čtvrt na jedenáct. Na místo střetu obou aut v esovité zatáčce nedaleko zdejšího sanatoria byla vyslána zkušená jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Třinci a dvě jednotky dobrovolných hasičů z Jablunkova a z Mostů u Jablunkova.

Hasiči se s pomocí zdravotnických záchranářů zaměřili na vyproštění čtyřiatřicetiletého muže – zaklíněného, vážně zraněného spolujezdce ve vozidle Hyundai Lantra, který byl v bezvědomí a nepoužil bezpečnostní pásy a nespustil se mu airbag, zatímco řidiči fungoval. Ven jej opatrně vytáhli po odtržení pravých předních dveří auta ve spolupráci se zdravotníky. Přenesli jej do vrtulníku Letecké záchranné služby z Ostravy, který s ním odletěl do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Řidič modré lantry vyvázl bez zranění. „Oba podle několika svědků nasedli do auta přímo po odchodu z hostince vzdáleného sto padesát metrů,“ poznamenal velitel zásahu.

V červeném Golfu cestovaly dvě ženy ve věku 31 a 21 let. Obě vyvázly s lehkými zraněními.

Hasiči rovněž zabezpečili obě auta před požárem odpojením akubaterií a vyčistili silnici po úniku provozních kapalin pomocí sorbentu. Nakonec místo nehody uklidili.



por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-wap-
Sdílet