Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár příbytku bezdomovců v Milovicích si vyžádal jednu oběť

Dne 11. 12. 2014 před osmnáctou hodinou byl ohlášen požár v budově bývalých střílen v Milovicích. Na místo požáru byla vyslána jednotka HZS Benátky nad Jizerou s CAS 20 Terrno a CAS 32 T-815. Ta byla posílena dobrovolnými jednotkami z Milovic a Lysé nad Labem. Ze stanice Nymburk vyjel velitel čety a ze stanice Mladá Boleslav vyjel vyšetřovatel požárů.

Po dobu zásahu prováděla JSDH Benátky nad Jizerou zálohu na vlastní stanici. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že hoří odpad a nábytek v bývalé vojenské budově, konkrétně v místnosti o rozměrech cca 4 × 7 metrů. Hašení probíhalo proudy C přes okna a dveře.

Po uhašení nejintenzivnějšího plamenného hoření bylo zjištěno, že v cca prostředku místnosti se nachází ohořelé torzo těla. Ihned proto byla vyrozuměna Policie ČR a hasební práce byly s ohledem na zachování stop přerušeny. Po prvotním ohledání bylo provedeno dohašení ohnisek a místo si převzali vyšetřovatelé. Postupně bylo zjištěno, že se jedná o tělo invalidní ženy, která v budově přebývala.

Vzhledem k povaze požáru nebyly stanoveny ani škody ani uchráněné hodnoty. Příčina vzniku požáru je dosud v šetření VP HZS a PČR. Došetření požáru probíhalo následující den za pomoci policejního psovoda.

por. Ing. Michal Macoun
vyšetřovatel požárů Mladá Boleslav
Sdílet