Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Více jak 30 obyvatel muselo kvůli požáru v Brně opustit dům

Operační středisko přijalo informaci o požáru v bytovém domě na ulici Meluzínova v Brně. Plameny způsobily škodu půl milionu korun, dva lidé se zranili a 32 lidí muselo opustit své byty.

Na místo přijely jednotky HZS ze stanice Lidická, Líšeň a jednotka dobrovolných hasičů z Židenic. Hasiči proti plamenům v bytě ve druhém patře domu nasadili dva vodní proudy. Oheň dostali pod kontrolu během šesti minut.

Zdravotnická záchranná služba si převzala do péče muže, jehož byt se ocitl v plamenech a jednu evakuovanou dívku. Hasiči společně s Policií ČR pomohli opustit byty dvaatřiceti obyvatelům včetně dvou zraněných. Z požární stanice Lidická přijel evakuační autobus a poskytl lidem dočasné útočiště. Asi po hodině se mohli vrátit do svých bytů. Dům zaplněný kouřem bylo nutné před návratem obyvatel odvětrat. Požářiště a jeho okolí zkontrolovali hasiči termokamerou.

Ve 4.09 hodin odjela poslední jednotka z místa zásahu zpět na základnu. Vyšetřovatel odhadl škodu předběžně na 500 tisíc korun. Ve vyšetřování příčiny vzniku požáru pokračuje.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet