Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po nehodě na železničním přejezdu ve Zlíně

Včera 30. 3. 2008 v 16:24 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě na železnici ve Zlíně, Loukách. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem a jednotka profesionálních hasičů podniku ČD z Přerova.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na železničním přejezdu v části Louky došlo ke střetu osobního auta zn. Toyota Corolla a osobního vlaku.

Podle informací na místě nehody cestoval řidič osobního auta z Louk, kde právě probíhala pouť. Železničním přejezdem projel v době, kdy se od Otrokovic blížil osobní vlak, který brzdil do zastávky za přejezdem. Došlo ke střetu vlaku se zadní části auta. Vozidlo bylo odhozeno za koleje a společně s odstaveným vlakem zablokovalo přejezd pro ostatní dopravu.

Řidič osobního auta neutrpěl žádné zranění, stejně jako asi osmdesát cestujících ve vlaku do Zlína a Vizovic. Nehoda zablokovala silniční přejezd i celou trať na několik hodin.

Hasiči na místě zajistili osobní auto proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po příjezdu drážních hasičů bylo kolegům místo předáno pro další bezpečnostní opatření. Do příjezdu policie řídili hasiči asi dvacet minut dopravu a blížící se řidiči byli otáčeni v obou směrech na objízdné trasy.

Před měsícem se na stejném železničním přejezdu stala také dopravní nehoda mezi osobním autem a osobním vlakem, která se obešla bez vážných následků na zdraví řidiče nebo cestujících.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-
Sdílet