Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru rodinného domu zemřel majitel

V pátek 28. března byl v 22:35 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár rodinného domu ve Zlatých Horách na ulici Nádražní. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Jeseníku a dobrovolní hasiči ze Zlatých Hor a Mikulovic.Ilus­trační foto.

V průběhu uplynulého víkendu, pátku 28. března – 30. března 2008, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 33 událostem, z nichž museli zlikvidovat:
7 požárů,
10 dopravních nehod,
12 technických pomocí a
4 ostatní události.

28. 3. 2008
Při požáru zemřel majitel

V pátek 28. března byl v 22:35 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár rodinného domu ve Zlatých Horách na ulici Nádražní. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Jeseníku a dobrovolní hasiči ze Zlatých Hor a Mikulovic.

V době příjezdu hasičů na místo události se z objektu valil hustý černý dým a z jedné strany z oken bylo vidět plameny. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří v pokoji o rozměrech 3 × 4 metry. Pokoj byl součástí přístavby dvoupodlažního rodinného domu. Požár hasiči zlikvidovali dvěma proudy vody a zakouřené prostory odvětrali.

Při hasebních pracích bylo v objektu nalezeno torzo podnájemníka. Po důkladném závěrečném průzkumu a odvětrání celého domu se hasiči v 2:14 hodin vrátili zpět na základny. Požár způsobil předběžnou škodu 100 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

30. 3. 2008
Požár mezistěny rodinného domu

V neděli 30. března byl v 23:18 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár mezistěny rodinného domu v Javorníku. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Jeseníku a dobrovolní hasiči z Bílé Vody a Javorníku.

Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří dřevěná mezistěna v rodinném domě. Požár naštěstí nikoho nezranil, podle vyšetřovatele vznikl od kachlových kamen. Výše škody bude upřesněna v průběhu dnešního dne.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje



-swo-
Sdílet