Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po vážné dopravní nehodě u Želiva začal vůz hořet, předtím narazil do stromu

V pátek v 17.41 hod přijala obsluha linky tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina hlášení o dopravní nehodě osobního vozidla Renault Clio s následným požárem na komunikaci u obce Želiv na Pelhřimovsku. Podle ohlašovatele narazil vůz při nehodě do stromu. K události vyjeli profesionální hasiči ze stanic v Humpolci a Pelhřimově.

Požár drobnějšího rozsahu se podařilo řidičům, kteří u nehody zastavili uhasit, za pomoci přenosných hasících přístrojů ještě před příjezdem hasičů. Jednotka provedla dohašení a celkovou kontrolu vozidla. Při nehodě se zranila řidička a dva spolujezdci. Hasiči zraněným osobám poskytli předlékařskou první pomoc a po příjezdu zdravotníků je předali do jejich péče. Po nezbytném ošetření na místě události byli zranění sanitními vozy převezeni do nemocnic.

Hasiči zajistili havarované vozidlo a na místě velmi úzce spolupracovali se zasahujícími zdravotníky a policisty. Provoz na komunikaci spojující Želiva a Humpolec byl nejprve zcela uzavřen, později po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému výrazně omezen.

Po zadokumentování dopravní nehody naložili hasiči vozidlo na odtah. Před půl osmou večer byly následky dopravní nehody odstraněny, silnice uklizena a provoz na ní plně obnoven.

Průběh, příčina a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet