Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehodu nákladního a osobního vozidla Daewoo mezi obcemi Jablůnka a Bystřička nepřežila srnka

V 07:56 hodin byla vyslána jednotka profesionálních hasičů stanice Vsetín s jedním zásahovým vozidlem na místo hlášené dopravní nehody osobního a nákladního vozidla, ke které došlo na komunikaci mezi obcemi Jablůnka a Bystřička.

Po příjezdu na místo události potvrdil velitel zásahu, že došlo k nehodě nákladního vozidla zn. Daewoo Avia a osobního vozidlo zn. Daewoou. Obě vozidla skončila v příkopu vedle komunikace. Osobní vozidlo se převrátilo na svůj pravý bok. Oba lehce zranění řidiči byli ošetřeni na místě posádkou zdravotnické záchranné služby. Pod podvozkem nákladního vozidla zůstala zachycena srna. Ta nehodu nepřežila. Zda měla podíl na vzniku nehody je předmětem šetření policistů.

Hasiči zajistili místo nehody a obě havarovaná vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin.

Po dohodě s policisty se jednotka po deváté hodině vrátila na svou stanici, kde zůstala v pohotovosti pro případ provedení likvidačních a úklidových prací na místě události. K těm pak byla vyslána před jedenáctou hodinou.

Po vyložení materiálu s nákladního vozidla byla komunikace uzavřena a bylo provedeno vytažení obou havarovaných vozidel zpět na komunikaci. Následně byly vraky vozidel z místa nehody odvezeny. Odvezeno bylo i tělo mrtvé srnky. V 12:12 hodin tak jednotka definitivně ukončila zásah na místě události a vrátila se zpět na svou stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet