Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár stodoly v Mlýnku na Chebsku

K požáru stodoly o půdorysných rozměrech 30 × 12 m. v k.ú. Nový Kostel – Mlýnek na Chebsku vyjelo v sobotu celkem 24 hasičů z Chebu, Lubů a Plesné se 6 zásahovými cisternami. Ve stodole měl soukromý zemědělec uskladněny balíky slámy a zemědělské stroje.

V době od čtvrtka 27. do neděle 30. března 2008 zasahovali hasiči Karlovarského kraje 20×. U 7 požárů, 3 dopravních nehod, 5× poskytovali technickou pomoc, zachránili majiteli papouška, kterého odchytili na stromě, v jednom případě odstranili olej z vozovky a 3× vyjížděli zbytečně.

Ve čtvrtek 27. března v 10.41 hod. byl hasičům ohlášen požár na Chebské ulici v Karlových Varech na stejném místě, kde nedávno hořelo. Hasiči na místě zjistili, že zde bezdomovec pálí odpad a oheň mu zlikvidovali. V 15.38 hod. likvidovali krasličtí hasiči z budovy KB a Městského úřadu rampouchy, které ohrožovaly chodce. V 17.04 hod. otevírali hasiči na Hlavní ulici v Aši byt, ve kterém měla majitelka jídlo na zapnutém sporáku.

V pátek 28. března v 6.56 hod. zasahovali hasiči ze stanice Karlovy Vary u dopravní nehody osobního a dodávkového automobilu v Sadově. Nikdo nebyl zraněn a hasiči po provedeném protipožárním opatření uklidili vozovku. V Poštovní ulici v Mariánských Lázních došlo k požáru sazí v trubce, která propojovala gril s komínem. Hasiči v 16.09 hod. přijeli na místo události a zjistili, že škoda není velká a příčinou požáru je nedbalost. V 18.46 hod. odstraňovali ašští hasiči na žádost Městské policie stromy, které překážely provozu na Moravské ulici. Střet dvou osobních vozidel ve Františkových Lázních byl hasičům ohlášen ve 22.17 hod. Nikdo nebyl zraněn a hasiči provedli odpojení akumulátorů a posyp vozovky sorbentem. Krátce na to zasahovali hasiči ve Františkových Lázních u požáru pouliční lampy, která hořela v důsledku zkratu.

V sobotu 29. března krátce po 18. hod. se hasiči ve Svatavě pokusili odchytit papouška, který svému majiteli ulétl na strom. Papoušek však před odchycením odlétl. Plastový kontejner hořel v 19.17 hod. v Chebu. Oheň ho značně poškodil. Ve 22.18 hod. hasiči v Rotavě otevírali byt, jehož majitelka měla na zapnutém sporáku jídlo.

Poslední sobotní událostí byl požár stodoly o půdorysných rozměrech 30 × 12 m. v k.ú. Nový Kostel – Mlýnek na Chebsku. Ve stodole měl soukromý zemědělec uskladněny balíky slámy a zemědělské stroje. K požáru vyjelo celkem 24 hasičů z Chebu, Lubů a Plesné se 6 zásahovými cisternami. Za necelou hodinu byl požár lokalizován a hasiči ze stodoly vyváželi nezasažené balíky slámy. Požár poničil zhruba třetinu střechy, 30 balíků slámy a traktor Škoda 180. Majiteli vznikla škoda nejméně 500 tis. Kč. Příčina požáru dosud nebyla s konečnou platností stanovena. Místní traktorista, který s hasiči spolupracoval, se nadýchal kouře a byl odvezen do nemocnice.
Foto: Lukáš Florus

V neděli 30. března ve 4.16 hod. zasahovali hasiči Sokolovské uhelné u požáru pasového dopravníku. Byl ohněm poškozen v délce 10 m. a škoda byla odhadnuta na 10 tis. Kč. V rámci technické pomoci zasahovali v 9.50 hod. dobrovolní hasiči z Plesné na místě sobotního požáru stodoly v Mlýnku, kde dohašovali doutnající ohniska. Hořící odpad hasili dobrovolní hasiči z Krajkové a Habartova ve 20.36 hod. Nevznikla žádná škoda.


PhDr. František Petr
tiskový mluvčí
Karlovarského kraje



-swo-
Sdílet