Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Milionovou škodu způsobil požár v Ivanovicích na Hané, vlivem nedostatku vzduchu v místnosti se sám uhasil

Před půl osmou ráno vyjely jednotky k nahlášenému požáru ve výrobním podniku v Ivanovicích na Hané. Požár se obešel bez zranění. Výše škody je předběžně odhadnuta na 3 miliony korun. Vyšetřování vzniku požáru pokračuje.

Hasiči na místě zjistili, že požár je již téměř bez plamenného hoření a vlivem nedostatku vzduchu v místnosti se sám uhasil. Jednotky ochladily požářiště vodním proudem a zahájily jeho odvětrávání. Požár zasáhl místnost o rozměrech 5×5 metrů, ale poškodil také přiléhající místnost.

Na místo zásahu přijela také mobilní chemická laboratoř z Tišnova, která zkontrolovala, zda vlivem požáru neunikly nebezpečné látky odpovídající charakteru výroby. Tato skutečnost se na místě nepotvrdila.

Hasiči evakuovali z budovy část materiálu a termokamerou zkontrolovali, zda nejsou na požářišti nějaká skrytá ohniska. Velitel zásahu si vyžádal na místo statika, který posoudil stav stropu vyhořelé místnosti.

Plameny poškodily speciální zařízení firmy a část interiéru poničil kouř. Škoda se tak vyšplhala na 3 miliony korun. Příčinu požáru vyšetřovatel zatím nestanovil a bude v pátrání pokračovat.

Na místě zasahovala jednotka SDH Ivanovice na Hané, jednotka HZS ze stanice Vyškov a mobilní chemická laboratoř z Tišnova.

Poslední jednotka odjela z místa zásahu ve 12.30 hodin.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet