Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Nové Cerekvi shořela kolna, škoda se vyšplhala na 100 tisíc korun

Sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů se sedmi cisternovými automobilovými stříkačkami a další technikou zasahovalo v sobotu večer u rozsáhlého požáru kolny v Nové Cerekvi na Pelhřimovsku. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn.

Požár byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen ve 20.27 hod a na místo události vyjeli profesionální hasiči ze stanic v Pelhřimově a Pacově společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Nové Cerekve, Černovic, Leskovic, Moravče a Těmic. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.

Na likvidaci požáru hasiči nasadili několik vodních proudů. Kromě hašení hořícího objektu se zaměřili na ochranu okolí a před požárem chránili vedle stojící stodolu, kterou plameny přímo ohrožovaly a ze které hasiči vyvezli několik kusů zemědělské techniky. Rozšíření požáru hasiči naštěstí zabránili a po hodině velmi intenzivního hašení se jim podařilo požár lokalizovat. Úplná likvidace požáru potom trvala ještě několik dalších hodin.

Majitel odhadl vzniklou škodu na 100 tisíc korun. Proč začala ocelokolna hořet stále vyšetřujeme. Mezi prověřované verze patří nedbalostní jednání, ale také úmyslné zapálení.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet