Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny a saze zničily interiér chatky v okrajové části města Kroměříže

Na základě oznámení o požáru chatky přijatého na tísňovou linku krajského operačního střediska zlínských hasičů v 06:51 hodin, byl vyhlášen poplach jednotkám kroměřížských profesionálních a dobrovolných hasičů. Požár objektu byl zaregistrován v okrajové části města Kroměříže, poblíž rybníku Šlajza na ulici U Strže.

Jako první dorazili na místo profesionální hasiči se dvěma cisternovými automobily. V několika minutách je posílila jednotka dobrovolných hasičů s další cisternou.

Požárem byla zasažena zděná zahradní chatka s dřevěnou přístavbou, a to především interiér jedné z obytných místností. Plameny se rozšířily i na stropní a střešní konstrukci. Do dvaceti minut dostali hasiči požár od svou kontrolu a zamezili jeho dalšímu šíření. Po částečném rozebrání plechů střešní krytiny, vynesení materiálu a dochlazení prostoru hoření byl požár v 07:41 hodin definitivně zlikvidován.

Ještě v průběhu hasebního zásahu se na místo dostavil vyšetřovatel požárů. Ten spolu s policisty provedl ohledání místa události. Další vyšetřování příčiny vzniku požáru bude pokračovat v průběhu dnešního dne. Výše vzniklé škody nebyla zatím majitelem upřesněna.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet