Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Strážníci zachránili ženu před skokem z 5.patra

Skokem z pátého patra chtěla v úterý odpoledne ukončit život jednatřicetiletá žena ze Vsetína. Zabránili jí v tom ale vsetínští strážníci, kteří ji přes balkonové zábradlí pevně chytili a vytáhli do bezpečí

Strážníci se o snaze mladé ženy skoncovat svůj život dověděli prostřednictvím telefonického oznámení, které přijali těsně před sedmnáctou hodinou. „Byli jsme informováni, že nějaký mladík sedí na zábradlí balkonu v pátém patře domu na Štěpánské ulici,“ přiblížil oznámení ředitel vsetínské městské policie Nikolaj Martinák.

Strážníci proto okamžitě vyrazili na místo. Tam zjistili, že se jedná o mladou ženu, v té době už sedící na parapetu za zábradlím.

„Už zespodu jsme na ni mluvili, ona ale nereagovala a plakala. Proto jsme urychleně vyběhli za ní na balkon. Byl otevřený, ona se držela jednou rukou a byla zjevně pod vlivem alkoholu. Snažili jsme se na ni mluvit a ptali jsme se jí na její problém,“ popisuje dramatické chvíle zasahující strážník Adam Švehla. Jenomže v tom okamžiku se žena začala pouštět s tím, že skočí.

„Jakmile se otočila, chytli jsme ji s kolegou přes zábradlí za ruce a pevně jsme ji drželi. Ona se však začala smekat a začala nám vyklouzávat, takže moc nescházelo, aby skutečně vypadla. Naštěstí brzy přijela pomoc a tak jsme ji mohli vytáhnout,“ pokračuje strážník.

Žena byla odvezena do vsetínské nemocnice k dalším vyšetřením. „Případ si převzala státní policie, která bude šetřit, zda neměla na incidentu podíl třetí osoba,“ uzavřel ředitel Martinák. V posledních čtrnácti dnech se jedná už o druhý případ, kdy vsetínští strážníci svým rychlým zásahem zachránili lidský život.

Zdroj: Město Vsetín
Autor: Eva Stejskalová

-kuw-
Sdílet