Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda dodávky a autobusu zcela zablokovala silnici na Znojemsku, pro 32 cestujících přijel náhradní autobus

Ke střetu dodávky s autobusem vyjeli profesionální hasiči ze stanic Lidická a Znojmo na silnici první třídy č. 38 mezi Znojmem a obcí Chvalovice. Tento úsek byl až do půlnoci zcela neprůjezdný. Dopravu policisté po celou dobu odklízení poškozených vozidel odkláněli přes obec Havraníky. Pravděpodobnou příčinou bylo nedání přednosti v jízdě. Naštěstí nebyl nikdo vážně zraněn.

Na ošetření do nemocnice byl převezen pouze řidič autobusu, který byl ještě večer propuštěn do domácího léčení. Dopravní nehoda se odehrála v křižovatce na obec Vrbovec. Z tohoto směru vyjížděl na hlavní silnici sedmašedesátiletý řidič s vozem Fiat Ducato s rakouskou registrační značkou.

Ve stejnou dobu jel od hraničního přechodu Hatě autobus s třiapadesátiletým šoférem a dvaatřiceti rusky mluvícími cestujícími. Vozidla se do sebe po nárazu zaklínila a tvořila překážku přes celou šířku frekventované komunikace. Pro turisty přijel náhradní autobus. K odstranění dodávky i autobusu musela být nasazena těžká technika.

Vznikla na nich škoda zhruba šest set tisíc korun. Ani jeden z řidičů před jízdou alkohol nepil. Přesná příčina a míra zavinění této kolize je předmětem dalšího šetření.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová
Policie ČR
Sdílet