Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda u Jaroměře

Včera v 18:29 hodin byli profesionální hasiči z Jaroměře přivoláni k vážné dopraví nehodě, která se stala na silnici č. 285 u Jaroměře. Řidička osobního vozidla Opel Tigra z dosud nejasných příčin vyjela mimo vozovku, kde se vozidlo převrátilo na bok a narazilo do stromu.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 2. dubna 2008

Hradec Králové
Profesionální hasiči z Nového Bydžova byli v 04:52 hodin přivoláni na základě hlášení elektrické požární signalizace do budovy divadla v ulici V.K.Klicpery v Novém Bydžově. Hasiči provedli průzkum budovy, ale žádné zahoření nenalezli. Jednalo se o poruchu čidla EPS.

Královéhradečtí hasiči po poledni vyprošťovali ženu z kabiny porouchaného výtahu v ulici Jungmannova v Hradci Králové.

Hasiči se čtyřmi požárními vozidly vyjeli ve 14:08 hodin k ohlášenému požáru bytu v obytném domě ve Štefánikově ulici v Hradci Králové. Po příjezdu na místo hasiči otevřeli byt a zjistili, že došlo ke spálení potravin, které zůstaly bez dozoru na sporáku. O hodinu později hasiči otevírali na žádost Policie ČR dveře tohoto bytu.

Profesionální hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou vyjeli v 16:16 hodin k dopravní nehodě osobního vozidla na 68,3. km dálnice D11 ve směru na Hradec Králové. Řidič osobního vozidla Mercedes Smart vjel do příkopu u dálnice. Jedna osoba byla zraněna. Jako první byli na místě dobrovolní hasiči, kteří pomohli s ošetřením zraněného. Následně zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Rychnov nad Kněžnou nezasahovaly u žádné události.

Územní odbor Náchod
Profesionální hasiči z Jaroměře byli v 07:15 hodin přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla u obce Hořenice. Osobní vozidlo Peugeot 309 skončil na střeše mimo vozovku. Při příjezdu hasičů na místo se ve vozidle ani jeho blízkosti nikdo nenacházel. Hasiči převrátili auto zpět na kola a zabezpečili proti požáru a úniku provozních látek. (foto: stanice Jaroměř)

Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda vyjeli k dopravní nehodě nákladního vozidla a dodávky v Bartoňově ulici v Náchodě. Při střetu došlo ke zranění dvou osob. Při nehodě došlo také k úniku oleje a nafty. Hasiči pomocí sorbentu zasypali uniklé látky, které následně zlikvidovali. Obě vozidla zajistili proti požáru. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: SDH Náchod)

Broumovští hasiči vyjeli po šesté hodině odpoledne k dopravní nehodě dvou osobních vozidel ve Střelnické ulici v Broumově. Při srážce osobních vozidel Š Favorit a Š Fabia nedošlo ke zranění osob. Hasiči zabezpečili vozidla, odpojili akumulátory a zamezili úniku provozních kapalin. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

V 18:29 hodin byli profesionální hasiči z Jaroměře přivoláni k vážné dopraví nehodě, která se stala na silnici č. 285 u Jaroměře. Řidička osobního vozidla Opel Tigra z dosud nejasných příčin vyjela mimo vozovku, kde se vozidlo převrátilo na bok a narazilo do stromu. Žena zůstala uvnitř vraku zaklíněna. Hasiči pomocí hydraulického nářadí těžce zraněnou řidičku vyprostili a předali do péče záchranné služby. Žena byla následně letecky transportována do nemocnice. Zasahující hasiči zabránili úniku provozních kapalin a zajistili vozidlo proti požáru. Z vozovky odstranili části havarovaného vozidla. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: Michal Fanta)

Hasiči z Jaroměře ve 21:17 hodin otevírali dveře bytu na Masarykově náměstí v Jaroměři – Josefově. Při vaření nechal uživatel bytu bez dozoru polévku na plynovém sporáku. Došlo k uhašení plamene a úniku plynu. Hasiči otevřeli byt a vypnuli sporák.

Profesionální hasiči z Broumova a dobrovolní hasiči z Meziměstí vyjeli k požáru sazí v komíně od krbových kamen v ulici 5. května v Meziměstí. Hasiči komín vyčistili, vybrali saze a za pomocí přetlakové ventilace odvětrali zakouřené prostory domu. Při požáru nedošlo ke zranění osob ani škodě na majetku.

Územní odbor Trutnov
Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem vyjeli v 11:34 hodin k dopravní nehodě nákladního vozidla u Dvora Králové nad Labem. Nákladní vůz sjel z vozovky a následně narazil do stromu. Řidič utrpěl zranění a byl převezen záchrannou službou do nemocnice. Vzhledem k tomu, že vozidlo bylo překážkou v silničním provozu, byla na místo povolána jednotka profesionálních hasičů z Trutnova s hasičským jeřábem. Ta provedla vyproštění a odstranění vozidla z komunikace. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Vrchlabí vyjeli k odstranění olejové skvrny z vozovky v Lánově. Zhruba 10 litrů látky uniklo z poškozeného osobního vozidla. Hasiči použili sorbent a látku zlikvidovali.

Územní odbor Jičín
Hasiči z okresu Jičín nezasahovali u žádné události.


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-swo-
Sdílet