Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požáry v objektech určených k demolici

3. 4. 2008 vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje ke dvěma požárům v objektech určených k demolici. Ilustrační foto


První požár se odehrál v Mohelnici na ulici U Hřiště v 21:34 hodin. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Zábřehu a ze Šumperku a dobrovolní hasiči z Mohelnice, Loštic a Lukavic. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří v přízemí nízké budovy určené k demolici. Požár nezpůsobil žádnou škodu, příčina je v šetření, nejpravděpodobněji se jedná o jednání neznámé osoby.

Druhý požár se odehrál v Jeseníku v pátek 4. dubna v 1:30 hodin. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Jeseníku, kteří po příjezdu zjistili, že hoří ve staré průmyslové hale o rozměrech asi 20 × 60 metrů, která je určená k demolici, na Tovární ulici. Při bouracích pracích firma autogenem odřezávala zarezlé šrouby na nosných sloupech.
Vlivem tepla došlo k postupnému doutnání a následnému vznícení asi 15 ks dřevěných desek umístěných na stropě. Hasiči po vniknutí do objektu požár uhasili. Celý prostor byl velmi silně zakouřen. Požár nezpůsobil naštěstí žádnou škodu.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje


-kaw-
Sdílet