Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 3. dubna 2008

Profesionální hasiči z Broumova a dobrovolní hasiči z Police nad Metují vyjeli v 15:52 hodin k požáru zahradní chatky v Bělské ulici v Polici nad Metují – Velké Ledhuji. Uvnitř chatky nebylo žádné vybavení ani věci.

Hradec Králové
Profesionální hasiči z Hradce Králové ani Nového Bydžova nezasahovali u žádné události.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
K rozsáhlému požáru zemědělské usedlosti v obci Hlinné vyjeli včera dopoledne profesionální a dobrovolní hasiči z okresu Rychnov nad Kněžnou. Hmotná škoda byla vyčíslena na 3 miliony korun. Při požáru byl lehce zraněn jeden profesionální hasiči. Příčiny vzniku jsou předmětem dalšího šetření.

Územní odbor Náchod
Ve shořelém krmelci bylo nalezeno torzo lidského těla

Včera (3. dubna 2008) po půl osmé ráno přijalo operační středisko hasičů hlášení o shořelém krmelci v lese u cesty mezi Ruprechticemi a Hynčicemi. Událost ohlásil zaměstnanec Lesní správy s tím, že krmelec již nehoří. Na místo proto vyjel pouze vyšetřovatel hasičů. Ten po příjezdu na místo zjistil, že místo stále doutná a rozhořívá se. Na místo proto přivolal jednotku profesionálních hasičů z Broumova. Po důkladnějším ohledání místa vyšetřovatel nalezl v prostoru zničeného krmelce ohořelé lidské torzo těla a ihned přivolal Policii ČR. Policie zajistila místo nálezu a zadokumentovala celou událost. Teprve potom mohli hasiči dohasit doutnající ohniska. Vzhledem ke stavu nalezeného torza těla nebylo možné na místě určit, zda se jednalo o muže či ženu. To by měla objasnit až nařízená soudní pitva. Případ šetří Policie ČR. (foto: územní odbor Náchod)

Náchodští hasiči pomáhali záchranné službě s transportem pacienta do sanity ve Smetanově ulici v Hronově.

Objekt o rozměrech zhruba 3 × 4 metry s dřevěným opláštěním a plechovou střechou s eternitovými šablonami byl určen k demolici. Hasiči požár lokalizovali v 16:17 hodin a zlikvidovali v 17:05 hodin. Požár byl s největší pravděpodobností založen úmyslně nebo nedbalostním jednáním. Hmotná škoda na nepoužívaném objektu nevznikla. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Náchod)

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli odpoledne na žádost záchranné služby do areálu firmy zajišťující svoz a zneškodnění komunálního odpadu v obci Nový Ples. Jeden z kontejnerů na odpad těžce zranil zaměstnance, který svým zraněním na místě podlehl.


Územní odbor Trutnov
Profesionální hasiči z Trutnova nezasahovali u žádné události.

Územní odbor Jičín
Včera po poledni vyjeli profesionální hasiči z Nové Paky k dopravní nehodě, která se stala na silnici od obce Pecka směrem na Dvůr Králové nad Labem. Dvacetiletý řidič osobního vozidla Škoda 130 nezvládl řízení, vyjel mimo vozovku a narazil do stromu. Mladý muž utrpěl zranění a byl přepraven do nemocnice. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru, odpojili autobaterii a zamezili úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Nová Paka)



por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-swo-
Sdílet