Čtvrtek 19. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchrana vodáků v Bludově

V průběhu uplynulého víkendu, pátku 4. dubna až neděle 6. dubna, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 35 událostem, z nichž museli zlikvidovat 12 požárů, 6 dopravních nehod, 7 technických pomocí, 4 plané poplachy, 3 záchrany osob a zvířat a 3 ostatní události.Ilus­trační foto

5. 4. 2008

PŘEROV

Požár drážního domku

V sobotu 5. dubna byl v 4:27 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Prostějově požár drážního domku v Měrovicích nad Hanou. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Kojetína, profesionální hasiči ČD a dobrovolní hasiči z Měrovic nad Hanou, Němčic nad Hanou a Kojetína. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří střecha dvoupodlažního opuštěného drážního domku. Při likvidačních pracích museli hasiči rozebrat střešní konstrukci a požár zlikvidovat. Na místě byla také zřízena kyvadlová doprava vody. Po likvidaci ohně zůstala na místě ještě dobrovolná jednotka z Měrovic na Hané, aby střežila požářiště. Požár způsobil škodu 300 tisíc korun, příčina je v šetření.


SEVER

Hasiči zachraňovali vodáky

V sobotu 5. dubna byli v 14:45 hodin požádáni profesionální hasiči ze Šumperku a dobrovolní hasiči z Bludova o pomoc při vyproštění osob z vody v obci Bludov. Po příjezdu hasiči zjistili, že se jedná o pád stromu na raft se 6-ti člennou posádkou na řece Moravě. Na místě již zasahovala zdravotnická záchranná služba, v jejíž péči byli 2 těžce a 2 lehce zranění lidé. Zbytek osádky raftu již byl na břehu. Jednotka pomohla s transportem zraněných osob do sanitek. Po došetření události Policií ČR hasiči vytáhli z vody raft i další věci na břeh a předali je nezraněným osobám z raftu.


Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje


-wap-
Sdílet