Sobota 27. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Palkovicích hodinu vyprošťovali zaklíněného řidiče, pětadvacetiletý muž utrpěl při nehodě vážná zranění

V úterý 25.11. ve večerních hodinách vyjížděly posádky ZZS MSK na Frýdecko-Místecku k dopravní nehodě s vážným zraněním. Událost, která se odehrála na silnici nedaleko obce Hukvaldy, ve směru na Kozlovice, byla zdravotnickému operačnímu středisku v Ostravě ohlášena po půl dvanácté.

Na místo havárie vyslali operátoři lékařskou posádku rendez-vous a skupinu rychlé zdravotnické pomoci, obě z frýdecko-místeckého stanoviště ZZS. Vyrozuměny byly rovněž ostatní složky integrovaného záchranného systému.

Při nehodě dodávkového automobilu, který narazil do stromu, došlo ke zranění pětadvacetiletého muže, jenž v něm cestoval. Ve vraku vozidla zůstal zaklíněn, a to tak nešťastně, že si jeho vyproštění vyžádalo přibližně hodinovou práci hasičů.

Po příjezdu záchranářů byl pacient neodkladně zajištěn krčním límcem, posádky zahájily nitrožilní podávání léků tlumících bolest a infúzních roztoků, podaly kyslík a monitorovaly jeho základní životní funkce. Jakmile byl muž vyproštěn, provedl zasahující lékař prvotní vyšetření, při němž zjistil mnohočetná vážná poranění obou dolních končetin, také zranění hlavy.

Pacientovi byla poskytnuta přednemocniční neodkladná péče a záchranáři jej připravili k transportu do nemocnice. Vzhledem k neletovým podmínkám nebyl možný vzlet vrtulníku LZS a muž byl proto na traumatologické centrum FN Ostrava přepraven sanitním vozidlem.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet