Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jedoucímu kamionu ulétlo kolo

Dne 8. dubna 2008 krátce po půlnoci došlo cca 1 km před obcí Litomyšl v místech průmyslové zóny k dopravní nehodě. Osobní vozidlo Škoda Felicie, ve kterém jel řidič a spolujezdec, bylo zasaženo do motorového prostoru pneumatikou, která ulétla z protijedoucího nákladního vozidla.

Řidič osobního vozidla se snažil nárazu vyhnout, to se mu však nepodařilo, vozidlo dostalo smyk, stalo se neovladatelným, vjelo do protisměru a následně skončilo v příkopě, kde začalo hořet.

Řidič i spolujezdec z vozidla vylezli a snažili se požár uhasit, což se jim nepodařilo. Řidič se proto snažil zastavit kolemjedoucí vozidla. Bohužel projelo několik řidičů, kteří ani nezastavili ani nezavolali pomoc. Nakonec se podařilo zastavit řidiče, který zavolal hasiče a také poskytl hasicí přístroj, kterým se podařilo požár uhasit.

Při příjezdu profesionálních hasičů z Litomyšle už byl požár z velké části uhašen, hasiči proto provedli dohašení a zajistili odtah vozidla.

Přestože dopravní nehoda vypadala hrůzostrašně, nedošlo při ní k vážnému zranění. Řidiče i spolujezdce prohlédla přivolaná záchranná služba, byl ošetřen spolujezdec, který si stěžoval především na bolest hlavy. Na místo byla přivolána také Policie ČR, která celou událost vyšetřuje. Předběžná škoda na vozidle byla odhadnuta přibližně na 40.000,– Kč.


Info a foto: HZS Pardubického kraje

-wap-
Sdílet