Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě v Chropyni museli hasiči vyprostit řidiče i spolujezdce, na místě zasahovali také letečtí záchranáři

K vážné dopravní nehodě osobního motorového vozidla došlo dnes před jedenáctou hodinou na ulici Tovačovská v Chropyni. Po nárazu do sloupu zůstaly ve vraku vozidla zaklíněny dvě osoby.

Na místo události byla v 10:53 hodin vyslána jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže a v rámci mezikrajské výpomoci i jednotka profesionálních hasičů Olomouckého kraje ze stanice Kojetín.

Jednatřicetiletý řidič osobního vozidla VW Passat jedoucí ve směru od obce Zářičí do centra města tam nezvládl řízení. Při průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy, na mokré vozovce dostal smyk, přejel do protisměru a poté vyjel vlevo mimo cestu a pokračoval přes chodník, kde narazil do rodinného domu a sloupu elektrického vedení

por. Mgr. Simona Kyšnerová, Policie ČR

Hasiči postupně ze zdemolovaného vozidla vyprostili řidiče a jeho spolujezdce. Oba zranění skončili v péči posádek zdravotnické záchranné služby. Na místo nehody byl povolán také vrtulník letecké záchranné služby, který jednoho ze zraněných následně transportoval z místa, druhý zraněný byl do nemocnice převezen sanitou.

Po ukončení vyprošťovacích prací a zajištění místa události byla jednotka hasičů z Kojetína odeslána zpět na svou stanici. Hasiči z Kroměříže zůstali na místě jako asistence policistům a k provedení nutných likvidačních a úklidových prací.

Foto: Policie ČR
por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet