Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V Jindřichově Hradci, části obce Horní Žďár, zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec u dopravní nehody osobního auta. Jednalo se o vůz tovární značky Škoda Octavia, jehož osádka byla v době příjezdu hasičů již z auta venku. Tři děti, přestože neměly žádné viditelné zranění, byly odvezeny zdravotníky ZZS do nemocnice na pozorování.

Hasiči u havarované Octavie provedli protipožární opatření a zastavili únik provozních kapalin. Do příjezdu Police ČR pak řídili provoz na komunikaci. K nehodě byl následně vyslán vyprošťovací automobil, kterým bylo auto naloženo na vůz odtahové služby.

Na komunikaci mezi Solnicí a obcí Byzhradec boural osobní automobil, hlášení o nehodě bylo přijato formou e-call přímo z havarovaného vozidla. Na místo byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Solnice. Podle svědků se mělo auto několikrát otočit přes střechu a skončilo mimo vozovku.

Jedna osoba byla při příjezdu jednotek mimo automobil, hasiči ji dali do vakuové matrace, zajistili jí tepelný komfort a následně byla předána do péče ZZS. Vozidlo bylo mezi tím zabezpečeno proti vzniku požáru. Jednotky se následně postaraly o úklid vozovky od trosek a předaly místo zásahu policistům.