Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K dopravní nehodě osobního automobilu, který havaroval na silnici č. 35 v katastru části Klenice, vyjeli profesionální hasiči ze stanice Hořice a HZSP ČEPRO a.s. Cerekvice nad Bystřicí. Ve voze zůstaly po nehodě zaklíněny dvě osoby, hasiči je museli ven vyprostit.

Oba zranění lidé pak byli předáni do péče zdravotnické záchranné služby. Jednotky dále zajišťovaly místo události a nasvěcovaly ho pro účely policejního zadokumentování. Po došetření pomohli hasiči s naložením auta na odtah.

V ulici Široká zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí u dopravní nehody motocyklu. Zraněná osoba z motorky byla v péči ZZS, hasiči zajišťovali místo události a zabezpečili havarovaný dopravní prostředek proti vzniku požáru.

Pacient byl transportován do zdravotnického zařízení vrtulníkem LZS. Po došetření nehody pomohli hasiči s odstraněním následků události i s naložením motocyklu.

Policisté z oddělení obecné kriminality v Domažlicích prověřují srážku vlaku s osobou, ke které došlo ve Stankově. Ve směru od Plzně na hranici se SRN řídil strojvedoucí vlakovou soupravu a přibližně 50 metrů od nechráněného železničního přejezdu, se v kolejišti nacházel muž.

I přes intenzivní brždění se strojvedoucímu nepodařilo vlak okamžitě zastavit a došlo ke střetu s mužem. S největší pravděpodobností se jednalo o jednasedmde­sátiletého muže z Domažlicka, který utrpěl zranění neslučitelná se životem. Na místo byl přivolán koroner a u zemřelého byla nařízena soudní pitva.