Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K požáru osobního automobilu vyjížděli do Kuklen profesionální hasiči z obou královéhradeckých stanic. Požár se podařilo hasičům rychle lokalizovat, poté otevřeli motorovou část a vozidlo dohasili. Do několika minut pak ohlásil velitel zásahu likvidaci požáru.

Z poškozeného automobilu unikly na komunikaci pohonné hmoty, ty jednotky zasypaly sorpčním materiálem a vozovku uklidily. Příčinou vzniku události byla zřejmě technická závada, škoda se vyšplhala na 40 tisíc korun. Hodnoty ve výši asi 10 tisíc korun byly uchráněny.

U dopravní nehody nákladního vozidla převážejícího několik desítek telat zasahovali v části Dolní Přím – Probluz profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská i z centrální hradecké stanice. Automobil sjel do příkopu a nemohl sám vyjet zpět na silnici. Nikdo nebyl při události zraněn.

Hasiči zajistili vozidlo nejprve pomocí cisterny a na pomoc s vyproštěním přijel vyprošťovací automobil. Nákladní auto se podařilo vytáhnout zpět na komunikaci, řidič pak odjel se zvířaty na kontrolu k veterináři.