Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí zasahovali spolu s profesionálními hasiči ze Žamberka u dopravní nehody, která se stala na okraji Pardubického kraje.

Na silnici mezi Helvíkovicemi a Rybnou nad Zdobnicí došlo ke střetu motocyklu a dodávky. Motorka skončila v příkopu a začala hořet. Kolemjedoucí řidič ji uhasil před příjezdem jednotek na místo. Motocyklista i přes veškerou poskytnutou péči zemřel. Řidič dodávky byl na místě ošetřen zdravotnickou záchrannou službou. Jednotky v místě střetu řídily dopravu.

U Malovic, části obce Krtely byl ohlášen požár kolového nakladače. Operační důstojníci na místo vyslali profesionální hasiče ze stanic Vodňany a Prachatice a svolali jednotky SDH obcí Malovice, Netolice a Krtely.

Jako první se na místo dostavila vodňanská jednotka, která požár dostala pod kontrolu do přibližně dvaceti minut. V 15:05 hodin byla velitelem zásahu nahlášena úplná likvidace požáru. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 40 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.