Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální jednotka z Trutnova a JSDH Hostinné jely prověřit podezření na únik nebezpečných látek na vodní hladinu Pilníkovského potoka. Průzkumem bylo zjištěno, že se jedná zřejmě o únik mazutu a dalších jiných látek.

O události byli vyrozuměni zástupci orgánů ochrany životního prostředí, v jejichž kompetenci je další řešení události. Hasiči provedli monitoring potoka až na soutok s řekou Labe, zde už nebyla žádná látka na hladině zpozorována. K místu, kde docházelo k pravděpodobnému úniku látky, instalovali hasiči sorpční hady, aby nedocházelo k dalšímu šíření na vodní hladinu.

Hasičům byl ohlášen požár vozíku se čtyřmi úly v Rožnově pod Radhoštěm v místní části Hážovice. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí a jednotce Hasičského sboru města Rožnov pod Radhoštěm.

Hasiči v dýchacích přístrojích samostatně stojící včelín uhasili jedním vysokotlakým proudem vody. Na místo se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů. Příčina požáru a výše škody v této jsou v tuto chvíli neznámé. K zranění osob nedošlo.