Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Tábor a dobrovolní hasiči obce Chotoviny vyjeli na dálnici D3, kde ve směru do Českých Budějovic v katastru obce Sudoměřice u Tábora byl ohlášen požár nákladního auta. Průzkum na místě však ukázal, že u nákladního auta značky Avia, převážejícího 1,5 tuny železa, došlo k technické závadě na vstřikování.

V žádném případě nešlo o požár. Avia byla odstavena v odstavném pruhu bez úniku provozních kapalin. Jednotka SDH obce Chotoviny nezasahovala, byla přes operační středisko odvolána při cestě k zásahu stejně tak jako jedna z vyslaných táborských cisteren. Událost byla vyřešena tak, že řidič dočasně nepojízdného nákladního vozidla kontaktoval servis, který po Avii opraví.

K rozvinutému požáru nákladního automobilu na D1, na 32,5 kilometru, vyjely jednotky HZS Benešov a SDH Čerčany, Senohraby a Teplýšovice. Za 20 minut od příjezdu hasičů byly plameny pod kontrolou. Nikdo nebyl zraněn.

Z poškozených nádrží vytekla nafta. Hasiči spolupracovali s Policií ČR, Střediskem správy a údržby dálnic a vodoprávním úřadem. Za pravděpodobnou příčinu požáru určil vyšetřovatel technickou závadu v motorové části, škoda byla odhadnuta na 1,5 mil. Kč.