Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K nehodě dvou osobních vozidel vyjeli hasiči na křižovatku hlavních silnic u obce Veltrusy, směrem na Lobeček. Jedna zraněná osoba se nedokázala sama dostat ze zdemolované kabiny, hasiči ji proto vyprostili bez použití hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Hasiči poté odpojili autobaterie, zasypali uniklé provozní kapaliny a spolupracovali se zdravotnickou záchrannou službou a policií. Zasahovaly jednotky HZS Kralupy nad Vltavou, Mělník a HZSP Aero Vodochody.

Jaroměřská profesionální jednotka vyjela k ohlášené dopravní nehodě osobního automobilu, který narazil do stromu. Ve voze zůstala jedna zraněná osoba zaklíněna. Jednotka provedla opatření vedoucí k zamezení vzniku požáru. Za pomoci vyprošťovacího zařízení pak hasiči odstranili nejprve přední dveře u řidiče a spolupracovali se zdravotnickými záchranáři.

Osoba byla prvotně ošetřena a následně musela jednotka odstranit i sloupek a dveře za řidičem. Zraněný člověk byl stabilizován, přeložen na páteřní desku a transportován na nosítka a posléze do vozidla ZZS. Po zadokumentování události posbírali a uklidili hasiči části havarovaného vozidla a místo zásahu si převzala policie.