Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Dvě jednotky hasičů vyjely k hlášenému požáru komínu rodinného domu v Lukově na ulici Bělovodská. Postupně se na místě sjeli místní dobrovolní hasiči a profesionální hasiči ze stanice Zlín, kteří zjistili, že se jedná o zadehtovaný komín, ze kterého šlehaly plameny.

Zásah komplikoval špatný přístup na střechu, s čímž si však hasiči rychle poradili a během krátké chvíle se ke komínu dostali. Ten poté vyčistili a následně zkontrolovali termokamenou. Naštěstí se nejednalo o nic vážného. K zakouření domu nedošlo. Taktéž nebyl nikdo zraněn.

Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská zasahovali u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Ke střetu došlo v obci Černožice na odbočce na Vlkov. Všichni účastníci nehody byli při příjezdu hasičů na místo události mimo havarovaná vozidla.

Čtyři osoby si převzali do péče zdravotničtí záchranáři. Jednotka zabezpečila místo události, zajistila havarovaná auta, zasypala uniklé provozní kapaliny a místo následně předala policistům.

Policisté evakuovali obyvatele části Kuřimi. V lese nedaleko ulice U rybníka se našla asi 50kg letecká puma. Ta byla pyrotechnikem deaktivována a bude převezena k odborné likvidaci.

Na místě zasahovala jednotka HZS z Tišnova a místní jednotka dobrovolných hasičů. Koordinaci zajišťoval územní řídící důstojník, který si na místo vyžádal evakuační autobus a příslušníky HZS se specializací na ochranu obyvatelstva a krizové řízení. Celkem bylo evakuováno téměř 300 osob.