Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Dačice a dobrovolní hasiči obce Studená likvidovali ve Studené v ulici L. Svobody následky dopravní nehody. Průzkum na místě ukázal, že se jednalo o dvě na sobě nezávislé nehody osobního auta a dodávky.

Nehoda se obešla bez vyproštění, ZZS si k ošetření převzala u každé nehody jednu zraněnou osobu. Hasiči auta zajistili protipožárním opatřením a opatřením proti úniku provozních kapalin. Nehody šetřila Policie ČR.

V ulici Jana Masaryka v Hradci Králové se stala dopravní nehoda autobusu městské hromadné dopravy, který narazil do stojících vozidel. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z centrální stanice.

Jednotka místo události zabezpečila, komunikace musela být zpočátku obousměrně uzavřena. Jedné osobě, řidiči autobusu, musela být na místě poskytnuta první pomoc. Nikdo další zraněn nebyl. Místo zásahu si poté převzali policisté.

Profesionální hasiči ze stanice Vimperk spolupracují s jednotkou SDH obce Volary u Strážného u dopravní nehody kamiónu. Nehoda byla nahlášena s nutností vyproštění zraněných osob. Zraněný řidič byl ale z auta venku a v péči ZZS.

Kamión ležel na boku mimo vozovku. Hasiči zkontrolovali, že z něj nevytékají žádné provozní kapaliny a že nehrozí žádné jiné nebezpečí. Nehodu si po 9. hodině převzala Policie ČR k dalšímu šetření. Hasiči zásah ukončili.