Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Před městem Zubří v okresu Vsetín došlo na silnici I/35 k nehodě jednoho osobního automobilu. Ve vozidle zůstala zaklíněná řidička. Byl vyhlášen požární poplach jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Valašské Meziříčí a jednotce Hasičského sboru města Rožnov pod Radhoštěm.

Hasiči řidičku z vozidla vyprostili na páteřní desce a předali do péče Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje. Následně provedli protipožární opatření a v místě nehody usměrňovali dopravu.

Jednotka SDH Zbiroh vyjela k nakloněnému stromu nad vozovkou za obcí Líšná ve směru na Kublov. Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že nad vozovkou se nachází nalomená koruna vzrostlého stromu a hrozí pádem na komunikaci.

Velitel zásahu proto rozhodl o kontrolovaném pokácení celého stromu za pomoci motorové řetězové pily. Následně bylo provedeno rozřezání stromu, jeho odstranění mimo komunikaci a konečný úklid komunikace. Provoz na komunikaci č. 2352 byl po nezbytně nutnou dobu uzavřen.

Profesionální jednotka z Vrchlabí a dobrovolná jednotka z Hostinného vyjely k nahlášené železniční dopravní nehodě v obci Kunčice nad Labem, kdy došlo ke srážce vlaku s osobou. Člověk bohužel svým zraněním podlehl.

Ve vlaku se tou dobou nacházelo celkem 13 osob, které hasiči evakuovali pomocí žebříku ven. Pro cestující byla následně zajištěna náhradní doprava. Hasiči dále zajišťovali místo události a vyčkali do příjezdu drážní jednotky SŽDC.