Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotky HZS Blansko, SDH Jedovnice a Rudice vyjely k požáru lesa u Rudice, směr Olomučany. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o dvě neuhašená ohniště po pálení klestí. Jedovnická jednotka provedla nasvícení místa události a natažení D proudu na hašení.

Po příjezdu jednotky SDH Rudice byl z jedovnické cisterny natažen další C proud. Po uhašení ohnišť bylo provedeno jejich rozhrabání a důkladné prolití.

V ulici Osvobození na mezi Královou Lhotou a Českým Meziříčím se stala dopravní nehoda osobního vozidla, na místo spěchali profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Opočna. Automobil vyjel mimo komunikaci a narazil do propusti.

Pomocí páteřní desky vyprostili hasiči jednu zraněnou osobu z vozu a předali ji do péče ZZS. Na havarovaném vozidle provedli hasiči protipožární opatření a v místě nehody usměrňovali provoz na komunikaci.

U obce Pištín zasahovala profesionální jednotka ze stanice České Budějovice a následně jednotka ze stanice Suché Vrbné u dopravní nehody dvou osobních aut. Jednalo se o střet vozů značek Honda Civic a Fiat Panda. V době příjezdu hasičů byli řidička Pandy i řidič Hondy ze svých aut venku.

Honda stála na komunikaci, Fiat byl přibližně tři metry od silnice v poli. Jednotky obě auta zajistily protipožárním opatřením, k úniku provozních kapalin nedošlo. Řidičku si převzala do péče ZZS, řidič Hondy vyváznul bez zranění. Nehodu šetřila Policie ČR.

Opět do Třebechovic, tentokrát však ke srážce vlaku s člověkem, vyjížděli profesionální hasiči z centrální stanice a místní dobrovolná jednotka. Osoba nehodu nepřežila. Provoz na trati byl zastaven. Hasiči pomohli se zajištěním místa události a dále evakuovali cestující z vlaku.

Tou dobou cestovalo vlakem asi 10 osob, nikdo z nich nebyl zraněn. Dobrovolní hasiči převezli cestující na nádraží a dále vyčkali na místě zásahu do příjezdu drážní jednotky SŽDC, která si spolu s policisty událost převzala.