Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Nové Paky a Jičína vyjížděli k havarované dodávce, která skončila v příkopu v obci Svatojanský Újezd. Automobil zůstal převrácený na bok, řidič vyvázl bez zranění.

Hasiči zkontrolovali, zda nedošlo k úniku kapalin z převráceného vozidla a následně se pokusili automobil z příkopu vyprostit. Na pomoc přijel vyprošťovací automobil z jičínské stanice, dodávku se podařilo dostat zpět na silnici.

Dopravní nehody dodávky a osobního automobilu se stala na silnici č. 33 v katastru obce Lochenice. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská, aby zajistili místo události a postarali se o likvidaci uniklých provozních kapalin.

Jednotka u jednoho vozu odpojila akumulátor a provedla opatření proti vzniku požáru. Hasiči odstranili následky dopravní nehody a také odklidili vozidlo mimo komunikaci, aby neblokovalo provoz.

Ve večerních hodinách přijalo krajské operační a informační středisko hasičů hlášení s tím, že oznamovatel slyší ze sousedního bytu v domě v Břetislavově ulici v Hradci Králové signalizovat požární hlásič a byl cítit kouř.

Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální hradecké stanice a ze stanice Hradec Králové – Pražská. Hasiči průzkumem zjistili, že se naštěstí jedná pouze o připálené jídlo na plotně, z bytu vyvedli jednu osobu. Jednotky následně odvětraly prostory a vracely se zpět na stanici. K žádné škodě na majetku nedošlo.