Úterý 21. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z hradecké centrály likvidovali požár osobního automobilu ve Vachkově ulici. Vozidlo na LPG hořelo v motorovém prostoru, kabina auta byla zasažena jen částečně. Požár dostali hasiči během pár minut pod kontrolu.

Podařilo se jim před požárem uchránit vedlejší vozidla, což představuje hodnotu ve výši asi 100 tisíc korun. Příčnou vzniku požáru byla technická závada přívodu paliva, škoda na zasaženém vozidel byla vyčíslena asi na 8 tisíc korun.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Zlín byla vyslána do obce Zádveřice – Raková na Zlínsku, kde řidič kamionu sjel do příkopu. Velitel jednotky po příjezdu na místo průzkumem zjistil, že se jedná o cisternu, převážející hořlavou látku.

Ohledáním vozidla zjistili, že auto je nepoškozené a neuniká z něj převážená látka. Velitel zásahu si na místo vyžádal vyprošťovací automobil ze stanice Otrokovice, pomocí něhož hasiči kamion vytáhnou zpět na komunikaci.

K požáru osobního automobilu na silnici mezi obcemi Nelahozeves a Kralupy nad Vltavou vyjely jednotky HZS Kralupy nad Vltavou a SDH Kralupy nad Vltavou. Už cestou k místu události byl vidět velký dým a tak jednotky nepřekvapilo, že automobil byl požárem zcela zasažen.

Hasiči zasahovali v dýchací technice vysokotlakým proudem. Za necelou hodinu od nahlášení byl požár zlikvidován. Škoda byla majitelem vyčíslena na 130 tisíc. Příčinou požáru je závada v motorovém prostoru vozidla.

Do katastru části Bernartice – Křenov spěchali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka ze Žacléře. Stala se zde dopravní nehoda dvou osobních aut. Jedna osoba byla předána do péče zdravotnických záchranářů, další byla ponechána na místě.

Jednotky zabezpečily místo události, provedly opatření proti vzniku požáru a odpojily akumulátory. Uniklé provozní náplně byly zasypány sorbentem a hasiči se postarali také o úklid vozovky. Místo zásahu bylo následně předáno policistům.