Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na silnici č. 141 za Prachaticemi ve směru na Libínské Sedlo zasahovala profesionální jednotka společně se ZZS a Policií ČR u dopravní nehody osobního auta. V době příjezdu hasičů stál havarovaný vůz v jednom jízdním pruhu, jeho řidič byl z auta venku.

Hasiči mu ošetřili drobná zranění na hlavě a po příjezdu ZZS mu hasiči pomohli do sanitky k dalšímu ošetření. Havarovaný vůz prachatická jednotka zajistila proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Nehodu šetřila Policie ČR. Po ukončení jejího šetření hasiči zametli ze silnice střepy a úlomky plastů.

Na silnici č. 308 nedaleko Černilova zasahovali profesionální hasiči z centrální hradecké stanice a místní dobrovolná jednotka u dopravní nehody dvou osobních aut. Zdravotnická záchranná služba si převzala do své péče celkem tři osoby.

Hasiči zajistili místo nehody, odpojili u havarovaných vozidel akumulátory a postarali se o odstranění následků nehody. Po zprůjezdnění komunikace a odstranění vozidel mimo vozovku bylo místo zásahu předáno policistům.

Profesionální jednotka ze stanice Písek likvidovala společně se ZZS a Policií ČR následky dopravní nehody, která se stala v Písku, části obce Hradiště. Ve směru na Zátaví zde havarovala řidička osobního auta. To skončilo v příkopu převrácené na střechu. ZZS ošetřovala nejen řidičku, ale také její dítě.

Hasiči nemuseli vyprošťovat. Zajistili havarovaný vůz protipožárním opatřením a zkontrolovali únik provozních kapalin. Po sedmé hodině zásah ukončili. Nehodu si převzali policisté. Okolo osmé hodiny dopolední se pak písecká jednotka na místo nehody vrátila a dokončila úklid silnice.