Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K nahlášenému požáru osobního vozidla v Peci pod Sněžkou spěchali k jednomu z penzionů profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Pece p. S. Už při příjezdu jednotek na místo se požár v motorovém prostoru rozvinul a zasáhl i levou část vozu.

Jednotky dostaly plameny rychle pod kontrolu, nikdo nebyl zraněn, ani nevznikla škoda na dalším majetku mimo poškozeného vozidla. Příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci, škoda na ohořelém vozu byla vyčíslena na 200 tisíc korun.

Profesionální jednotka z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí odstraňovali následky dopravní nehody na třídě T. G. Masaryka v Týništi. Osobní automobil narazil do stojícího vozidla s vlekem. Při nehodě byla jedna osoba zraněna, hasiči jí poskytli první předlékařskou pomoc a pomohli záchranářům s transportem do sanitky.

Místo zásahu jednotky zajistily, uniklé provozní kapaliny zasypaly sorbentem a provedly protipožární opatření. Po došetření nehody se hasiči postarali o úklid komunikace a pomohli s naložením jednoho vozu na odtah.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žamberk vyjížděla k čelnímu střetu dvou osobních vozidel mezi obcí Dlouhoňovice a Žamberkem. Z vozidel unikaly provozní náplně, které hasiči zasypali sorbentem. Také odpojili akumulátory, aby zamezili vzniku požáru.

Policie zajistila odklonění dopravy z hlavní komunikace a byla přivolána Zdravotnická záchranná služba pro jednoho z řidičů. Havarovaná vozidla byla naložena a odtažena odtahovou službou. Nehodu vyšetřila Policie ČR.